Vi er stolte over å kunne ønske Klubb Ullevaal velkommen som samarbeidspartner. Sammen skal vi sette fokus på å styrke jenter, og sørge for at de får krav på sin rett til utdannelse, lek og inkludering gjennom Right To Play sine prosjekter i Rwanda.

- Vi er veldig glad for at Right To Play Norge blir offisiell veldedig partner til Ullevaal Stadion og Klubb Ullevaal. Vi gleder oss til å kunne bidra til at mange barn får muligheten til lek og utdannelse, og at vi sammen skal skape aktiviteter som genererer donasjoner fra medlemsbedriftene, sier Marianne Aasland i Klubb Ullevaal

Klubb Ullevaal har som ambisjon å skape opplevelser som betyr mye for mange. I 2019 ønsker de i tillegg å bidra til at mange barn får muligheten til lek, utdannelse og glede. Samarbeidet vil bidra til at flere barn blomstrer og utvikler seg til å bli positive bidragsytere i samfunnet. Klubb Ullevaal vil gjennom sitt nettverk og arrangementer gjennom året, bidra til å informere om prosjektet og samle inn midler. Det første arrangementet finner sted tirsdag 26. mars i anledning fotballandskampen mellom Sverige og Norge. Her kan du også være med å by på spennende auksjonsobjekter hvor inntektene går til Right To Play.

-Vi ser frem til å samarbeide med Klubb Ullevaal og deres bedriftsnettverk. Et av hovedmålene blir å jobbe med å styrke spesielt jentene i våre prosjekter, sier Jimmy Vika i Right To Play

Møt Solange - jenta fra Rwanda som brøt barrierene

Right To Play har vært tilstede i Rwanda siden 2003, med hovedfokus på kvalitet i utdanningen og likestilling mellom kjønnene. Denne tilnærmingen har styrket ferdighetene til flere tusen barn og unge samt gjort dem bevisst på sine rettigheter.

Et av disse barna er Solange. Bare 13 år gammel bli hun ufrivillig gravid, og fryktet at hun aldri kunne komme tilbake på skolen og fullføre utdannelsen sin. Men mot alle odds klarte hun det, godt støttet av sin tidligere lærer. Denne læreren anbefalte Solange til å bli med i den lokal Right To Play ungdomsklubben, noe hun gjorde. Right To Play ungdomsklubber er mer enn et sosialt møtested. Her fortsetter læren om rettigheter, likestilling og inkludering gjennom kampanjer, skuespill og aktiviteter. Solange ble etterhvert også utnevnt til ungdomsleder – og nå bidrar hun til å få flere jenter tilbake på skolen, og til å stå opp for rettighetene sine.